• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1221 gebruikersrecensies.

Oprichter V.G. Siddhartha van keten Café Coffee Day

Geplaatst op 4 Augustus 2019

Koffietycoon V.G. Siddhartha dood teruggevonden in rivier


Oprichter en topman Siddhartha, 59 jaar oud, van koffieketen Café Coffee Day, was de man die het aan thee verknochte India aan de koffie kreeg. Maar deze week werd in Zuid-India onverwachts zijn levenloze lichaam gevonden in een rivier. De keten Café Coffee Day is de grootste koffieshopketen van India, en even bekend in India als Starbucks bij ons.

Siddhartha stapte maandag tijdens een autorit uit bij een brug over de rivier Netravati, bij het plaatsje Mangalore, om een wandeling te maken. Maar nadat hij na twee uur nog niet wat teruggekomen sloeg zijn chauffeur alarm. Twee dagen bleef hij spoorloos totdat afgelopen woensdag lokale vissers zijn lichaam zagen drijven in de rivier.

Siddhartha opende zijn eerste koffiecafé in India in 1996, meer dan tien jaar voordat de grootste koffieketen ter wereld Starbucks zich in India meldde. Op dit moment telt de franchiseketen Café Coffee Day inmiddels 1.750 filialen in India en had het bedrijf vorig jaar een totale omzet van meer dan 630 miljoen dollar. Ter vergelijking, koffieketen Starbucks had vorig jaar in India 150 filialen.

De 1.750 filialen van de koffieketen kenmerken zich door de continue aanwezigheid van vooral jonge Indiërs, genietend van mierzoete en met slagroom overladen koffiedrankjes. Inspiratie had de oprichter gekregen in de zestiger jaren van de Duitse koffieketen Tchibo. Met de belofte van gratis wifi en betaalbare drankjes mikte Siddhartha vooral op jeugd, voor wie hangplekken zeldzaam waren.

Over de doodsoorzaak is op dit moment nog niet bekend. Maar er wordt wel volop gespeculeerd, omdat volgens ingewijden Siddhartha in grote financiële problemen verkeerde en met een netto schuld kampte die was afgelopen tot omgerekend 300 miljoen euro. De koffieketen Café Coffee Day liep minder goed dan voorheen, o.a. door belastingschulden en de concurrentie van hippere rivalen. Er zijn zelfs geruchten dat een overname door Coca-Cola werd overwogen.

De politie doet op dit moment onderzoek naar een brief van Siddhartha aan de Raad van Bestuurd waarin hij aangeeft problemen te hebben met de belastingdienst en in geldproblemen te zitten. Ook een zakenpartner van wie Siddhartha veel geld had geleend zou hem onder druk gezet hebben.

Bron: NRC.nl


Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs