Panna cotta met espresso


Panna cotta is een typisch Italiaans dessert. De letterlijke betekenis in het Nederlands is gekookte room en als je de bereidingswijze van dit recept leest, weet je precies waarom. Natuurlijk is dit recept te relateren aan koffie en in dit geval espresso. Vaak wordt panna cotta geserveerd met een coullis, maar de echte smaakmaker in dit recept is de koffie. Geniet van dit letterlijk Italiaanse toetje met koffie in de hoofdrol!

Benodigdheden Panna cotta met espresso

500 ml slagroom 70 ml espresso 50 gram basterdsuiker 1 vanillestokje 3 gelatineblaadjes

Bereidingswijze Panna cotta met espresso

Doe de slagroom in een pannetje en breng deze tot aan het kookpunt. Als de slagroom heet genoeg is, voeg je ook de koffie, de suiker en het merg van het vanillestokje toe. Hou de slagroom tegen het kookpunt aan gedurende 10 tot 12 minuten. Roer regelmatig om te voorkomen dat de room gaat koken, hiermee voorkom je dat de room schift. Terwijl de panna cotta kookt, week je de gelatine in een bakje met koud water.

Na de kooktijd haal je de slagroom van het vuur. Smelt de blaadjes gelatine 1 voor 1 in de pan. Schenk de room nu in de glaasjes of in panna cotta vormpjes. Laat de panna cotta eerst goed afkoelen buiten de koeling en zet de panna cotta daarna 2 tot 3 uur in de koelkast, zodat deze goed kan opstijven. Zodra de panna cotta helemaal is opgestijfd, is deze klaar om te serveren. Eventueel kun je nog wat opgeklopte melk op de panna cotta doen voor een mooie presentatie. Buon appetito!

Dit artikel is een bijdrage van AllesOverItaliaansEten.nl.

AllesOverItaliaansEten.nl AllesOverItaliaansEten.nl is een recepten website met louter echte authentieke Italiaanse recepten. Naast Italiaanse recepten vind je ook veel informatie over alle Italiaanse wijnstreken en de belangrijkste wijnen per regio. Verder worden ook typische Italiaans producten omschreven zoals olijfolie, balsamico en truffel. Op een Italiaanse recepten website mag dit natuurlijk niet ontbreken.