Kopje koffie in de horeca duurder

Gasten in de horeca betalen ten opzichte van een jaar geleden ongeveer 10 cent meer voor een kopje koffie. Vorig jaar daalden de prijzen van een kopje koffie juist en nu betaal je voor een kopje koffie, een cappuccino en een espresso zo’n 10 cent meer dan een jaar geleden. Dit blijkt uit een analyse van de cijfers die de Misset Koffie Top 100 heeft gepubliceerd.

De Misset Horeca Top 100 heeft de koffie, cappuccino en espresso getest en van alle drie de dranken is de gemiddelde prijs in de horeca gestegen. En dat terwijl de koffieprijzen in de horeca voor gasten vorig jaar nog daalden.

De espresso steeg met 9 cent van € 2,11 naar € 2,20. Dit is een toename van 4,8 procent. De cappuccino had een stijging van 3,8 procent. Deze ging namelijk met 9 cent omhoog van € 2,45 naar € 2,54.

De gewone kop koffie heeft de grootste stijging laten zien. Deze steeg van gemiddeld € 2,22 in 2014 naar € 2,34. Dit is een stijging van 12 cent en dus een toename van 5,5 procent. Dit kan gedeeltelijk verklaard worden doordat er meer vraag is naar filterkoffie en americano koffie. Deze staan voor een hogere prijs op de kaart.

Goedkoopste en duurste koffie

De Ikea schenkt dit jaar de goedkoopste koffies. Je betaald € 1,49 voor een gewone kop koffie, een cappuccino krijg je al voor € 1,89 en voor een espresso betaal je € 0,99. De verschillen tussen de goedkoopste koffies en duurste koffies zijn groot, want in hotels kan je kopje koffie oplopen tot € 4,50 of zelfs tot € 6,50.

Het duurste kopje koffie betaal je bij Skylounge, in het DoubleTree by Hilton. Maar dan krijg je er wel friandises en een gratis tweede kopje bij.

Bron: Missethoreca.nl