Vanwege verduurzaming van de koffieketen van crop to cup heeft Rabobank Nederland in de categorie Sustainability de Dutch Sourcing Award gewonnen. Deze award wordt uitgereikt aan het bedrijf dat duurzaamheid in de bedrijfsprocessen en inkooporganisatie het beste heeft geïntegreerd.
Jaarlijks worden er 10 miljoen kopjes koffie bij de Rabobank gedronken. Uit klanttevredenheidsonderzoeken bleek dat de oude koffie bij de Rabobak slecht scoorde. Deze slechte score gecombineerd met het streven naar duurzaamheid en mvo (maatschappelijk verantwoord ondernemen) heeft bij Rabobank Nederland geleid tot het project van crop tot cup.
Voor dit project is de bank op zoek gegaan naar geschikte leveranciers. En niet alleen kijkend naar de laagste prijs maar ook naar duurzaamheid, waarbij koffieboeren centraal staan.
De uiteindelijke gegunde partijen kunnen de wens van de bank naar duurzaamheid waarmaken. Koffiebranderij Peeze werkt met koffiebonen voorzien van het Max Havelaar EKO keurmerk en is gecontacteerd via Selecta.
Uiteindelijk heeft alles geleid tot een toename van 50.000 kilo inkoop van duurzame koffie, hergebruik van het koffieresidu, vermindering watergebruik en een financiele besparing van 18%. En… ook het rapportcijfers van de medewerkers voor de koffie is verbeterd.
Bron: Nieuwsbank.nl