Recept chocolade cappuccino met kardemom


Een heerlijke cappuccino met kardemom. Te bereiden in ongeveer 10 minuten en uitstekend voor 6 personen. Kardemom is een familie van de gember en heeft een zoete, scherpe geur en smaakt naar bergamot, citroen en kamfer. In meerdere gerechten als koek, gebak, toetjes en curry’s worden vaak de zaden en soms ook de zaaddozen gebruikt. Daarnaast zou het eten van kardemom een positief effect hebben op maagklachten.


Benodigdheden voor een chocolade cappuccino met kardemom

100 gram pure chocolade

180ml melk

2 kardemompeulen


Bereidingswijze chocolade cappuccino met kardemom

1. Smelt de pure chocolade en voeg hier 100ml water en 100ml en melk aan toe.

2. Verwarm in een andere pan 80ml melk en leg hier de 2 kardemompeulen in.

3. Verwijder de kardemompeulen vlak voordat het gaat koken en klop de melk op.

4. Verdeel het chocolademengsel over 6 glazen en schenk hier de opgeklopte melk bovenop.


Bron: Cucinait.nl