Chocoladefudge met hazelnoot en koffie


Een recept voor een heerlijk dessert, fudge. Fudge is snoepgoed gemaakt van boter, melk en poedersuiker. Fudge wordt op kamertemperatuur gegeten en de smaakt komt in de buurt van pralines. Fudge is zeker niet het meest standaard snoepgoed of dessert om zet te maken, maar goed voorbereid is het zeker mogelijk.


Benodigdheden voor Chocoladefudge met hazelnoot en koffie

80 gram cacao 600 gram kristalsuiker Snufje zout 320 ml melk 40 ml espresso koffie 60 gram boter + klein beetje boter om in te vetten 1 theelepel vanille-extract 120 gram geroosterde grof gehakte hazelnoten


Bereidingswijze chocoladefudge met hazelnoot en koffie

Vet een vierkante schaal van 20 X 20 cm in met boter. Meng alle droge ingrediënten in een pan met een dikke bodem. Zet de pan op een middelhoog vuur en giet direct de melk en espresso erdoor en breng het geheel onder constant roeren aan de kook. Laat het mengsel koken zonder te roeren totdat het een zachte bal wordt (de temperatuur is dan ongeveer 110 graden), Haal de pan van het vuur en voeg de boter en vanille-extract toe, alles zonde te roeren. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Roer de fudge goed door totdat het zijn glans verliest en giet de fudge dan in de ingevette schaal. Laat de fudge hard worden en snij hem in kleine stukjes.


Bron: Culy.nl