Entrecôte met abrikozen koffiesaus

Benodigheden (4 personen):

2 entrecôtes

2 uien

3 tomaten

100 gram gedroogde abrikozen

3 teentjes knoflook

2 koffielepels chilipoeder

2 koffielepels gemalen koriander

1 koffielepel gemalen komijn

1 koffielepel zwarte peper

1 el tomatenpuree

4 el olijfolie

250 ml vers gezette sterke koffie

Zout


Bereiding abrikozen koffiesaus

Haal van de tomaten het velletje af en verwijder de zaadjes. Snij de tomaten in blokjes.


Pel de knoflook en de uien. Snij vervolgens de knoflook in plakjes en de uien in ringen.


Snij de gedroogde abrikozen in vieren.


Doe de koriander, het chilipoeder, de peper en komijn in een kom en meng het kruidenmengsel goed door elkaar.


Zet een wok op het vuur en giet er 3 eetlepels olijfolie in. Ver hit dan de olie. Voeg de tomaatblokjes en tomatenpuree toe en bak dit ongeveer 2 minuten. Voeg daarna ¾ deel van het kruidenmengsel toe en de koffie. Laat het geheel 10 minuten sudderen op een laag vuur tot er een lichtgebonden saus is ontstaan. Breng het eventueel met wat zout op smaak.


Bereiding entrecôte

Verhit een grillpan of barbecue tot deze gloeiend heet is.


Meng ¼ deel van het kruidenmengsel door 1 eetlepel olijfolie. Snij de entrecôtes doormidden, zodat je ongeveer 4 gelijke stukken hebt. Bestrijk de entrecôte met de kruidenolie.


Rooster de entrecôtes ongeveer 6 minuten op hoog vuur. Strooi er naar smaak wat zout over. Leg het vlees als ze klaar zijn op de borden en schep de abrikozen koffiesaus erover.


Rijst of couscous en sperziebonen maken het gerecht echt af.


Bron: smulweb.nl