Entrecote met koffie rub

benodigdheden:

25 gram koffiebonen

2 centimeter verse gember

1 teen knoflook

3 theelepels tabasco (chipotle pepper sauce)

1 eetlepel donkere basterdsuiker

1 theelepel grof zeezout

1 eetlepel olijfolie traditionale

4 entrecotes

Bereidingswijze:

Neem een grote vijzel. Doe daar de koffiebonen in en maal ze fijn. Dit kan eventueel ook in een keukenmachine. Schil de gember en snijd deze in stukjes. Voeg de gember aan de gemaalde koffiebonen toe. Voeg dan een gepelde knoflookteen toe en maal alles fijn. Voeg vervolgens de tabasco, het zeezout, de basterdsuiker en de olijfolie toe. Maal alles fijn tot er een dikke pasta ontstaat.

Smeer alle vier de entrecotes aan beide kanten in met de koffiepasta. Laat het vlees, afgedekt, een uur buiten de koelkast marineren.

Je kan de entrecotes in een grillpan of op de barbecue klaarmaken. Wat je zelf het lekkerste vindt. Grill de entrecotes 3 tot 4 minuten en keer ze halverwege een keer om. Neem het vlees uit de grillpan of van de barbecue en pak ze per stuk in aluminiumfolie in. Laat de entrecotes vervolgens 5 minuten rusten.

Pak na 5 minuten de entrecotes uit en snijd ze in plakjes. Serveer ze eventueel met een frisse komkommersalade en rijst.

Bron: AH.nl