Recept espresso brownies


Een heerlijk recept voor stevige espresso brownies. Voor iedereen die van brownies met wat meer pit en van espresso houdt.


Benodigdheden voor espresso brownies

- 125 gram margarine

- 125 gram pure chocolade (minimaal 70 procent cacao)

- 300 gram bruine basterdsuiker

- 3 eieren

- 25 gram cacaopoeder

- 1 theelepel vanille essence

- 150 gram zelfrijzend bakmeel

- 3 eetlepels espresso poeder

- 1,5 á 2 eetlepels melk

- een hittebestendige glazen kom


Bereidingswijze espresso brownies

Stap 1. Zet een pan met een laagje water op het vuur en breng het aan de kook. Meng de boter en chocolade en doe deze in een hittebestendige glazen kom.


Stap 2. Als het water kookt, haal dan de pan van het vuur en zet de glazen kom op het vuur. De chocolade en boter zullen langzaam smelten. Als alles gesmolten is, haal de glazen kom van het water en laat het 10 minuten afkoelen.


Stap 3. Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de bruine basterdsuiker, de vanille essence en de eieren in een beslagkom en klop deze met een mixer tot een luchtig beslag.


Stap 4. Voeg het zelfrijzende bakmeel, de espresso poeder en de cacao poeder toe aan het beslag en mix alles goed door elkaar (als je het eerst even mengt met bijvoorbeeld een vork, dan stuift het niet zo)


Stap 5. Voeg de iets afgekoelde chocolade en boter toe aan net geheel en mix net er vlotjes doorheen. Voeg tenslotte nog de melk toe en mix alles nog een keer goed door


Stap 6. Bekleed een bakblik of springvorm met bankpapier en doe het beslag erin.


Stap 7. Bak de brownie in zo'n 30 tot 35 minuten gaar. Je kunt controleren of de espresso brownie gaar is door er met een vork in te prikken. De vork moet er bijna schoon uitkomen, een brownie mag iets plakkerig en zacht van binnen zijn.


Stap 8. Laat de brownie na het bakken ongeveer 5 minuten afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Als de espresso brownie ongeveer 10 tot 15 minuten uit de vorm is kan hij het makkelijkst in vierkantjes gesneden worden.


En nu genieten maar van heerlijke espresso brownies.


Bron: Bakken-in-stappen.nl