Recept espresso pecannotentaart


Benodigdheden voor 8 tot 10 personen:

Taartbodem:

100 gram koude boter

60 gram suiker

200 gram bloem

1 ei

mespunt zout


Vulling:

3 eieren

75 gram stroop

150 gram lichtbruine basterdsuiker

1 dl espresso

2 eetlepels gesmolten boter

1 theelepel vanillesuiker

60 gram bloem

150 gram ongezouten pecannoten

mespunt zout


Bereiding:

Taartbodem:

Snij de boter in stukjes en meng deze samen met de suiker, de bloem, het ei en het zout in een keukenmachine. Kneed het daarna nog even met de handen tot een stevig deeg.

Leg het deeg, verpakt in plasticfolie als een dikke worst, minstens 1 uur te rusten in de koelkast.

Vet de ronde taartvorm van circa 25 cm doorsnede in en beleg die met in dunne plakken gesneden deeg. Zorg dat de bodem en randen goed bedekt zijn door deze aan te drukken.

Zet de taartbodem ongeveer 20 minuten in de vriezer. Dit zorgt ervoor dat de randen niet inzakken tijdens het bakken.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pak de taartvorm uit de vriezer en zet deze direct in de oven. Na ongeveer 20 minuten is de bodem klaar.


Vulling:

Kluts de eieren in een kom en meng deze daarna met de stroop, espresso, gesmolten boter, suiker, vanillesuiker en het zout. Vervolgens spatel je de bloem erdoor en op het laatst de pecannoten.


Giet de vulling in de taartbodem en verdeel de noten goed over de hele bodem. Bak de taart vervolgens 20 minuten in de voorverwarmde oven.


Voor het aansnijden van de taart moet je hem minstens een half uur laten afkoelen.


Bron: Vriendin.nl