Irish Coffee taart

Een heerlijke taart met koffie en koffiekoekjes die makkelijk is te maken en niet in de oven hoeft. Dat wordt smullen.

Benodigdheden:

- 1 pakje Café Noir

- 6 gelatine blaadjes

- 100 gr boter

- 100 gr suiker

- 150 ml sterke koffie

- 250 ml slagroom

- 3 eetlepels whisky

- 2 dl vanillevla

- 200 gr MonChou

- Chocolaatjes of mokkaboontje voor de garnering

Bereidingswijze:

Smelt de boter in een steelpannetje. Haal deze van het vuur als alle boter volledig is gesmolten Verkruimel de Café Noir koekjes erbij en roer alles goed door elkaar.

Neem een springvorm van 20 cm en verdeel het koek/botermengsel gelijkmatig over de bodem. Neem een lepel en druk met de bolle kant het bodemmengsel glas. Zet de bodem voor minimaal 30 minuten in de koelkast.

Zet 150 ml sterke koffie.

Week de 6 gelatine blaadjes in ruim koud water tot ze soepel zijn geworden. Knijp de gelatine uit en voeg ze toe aan de hete koffie. Roer de koffie tot de gelatine volledig is opgelost.

Voeg 50 gram suiker toe aan de koffie en roer dit ook tot het is opgelost.

Voeg vervolgens de whisky toe en roer het even goed door. Laat daarna de koffie afkoelen.

Doe 150 ml slagroom in een kom en voeg 2 eetlepels suiker toe. Klop de slagroom dan lobbig

Doe de MonChou in een andere kom en klop deze glad. Voeg dan de vanillevla toe en klop met een mixer het mengsel tot deze glad is.

Voeg het koffiemengsel aan de MonChou toe en laat dit mengsel lobbig worden. Spatel vervolgens de geslagen slagroom erdoor.

Verdeel het koffie-MonChou mengsel gelijkmatig over de taartbodem.

Zet de taart in de koelkast en laat deze minimaal 3 uur opstijven.

Voeg de overgebleven 100 ml slagroom stijf met 1 volle eetlepel suiker. Spuit de slagroom in toefjes op de taart als garnering. Versier elk toefje eventueel met een chocolaatje of een mokkaboontje.

Bron: Smulweb.nl