Koffie-chocoladetaart met Maltesers

Benodigdheden:

150 gram ongezouten roomboter

125 gram ongebrande hazelnoten

2 espressosticks

4 eieren, maat M

225 gram lichtbruine basterdsuiker

100 ml volle melk

350 ml verse slagroom

200 gram zelfrijzend bakmeel

350 gram pure chocolade van 72%

300 gram Maltesers

bereidingswijze:

Verwarm de oven op 170 °C voor.

Neem een springvorm van Ø 18 cm en bedek de bodem met bakpapier. Vet de randen in met wat boter.

Doe de hazelnoten in een keukenmachine en maal ze fijn.

Neem een kom en klop de boter met de basterdsuiker met een mixer luchtig in 5 minuten. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, maar voeg pas een volgend ei toe als de ander helemaal gemixt is. Verwarm de melk tot deze lauwwarm is. Roer de melk, noten en 1,5 espresso-stick door het beslag. Zeef vervolgens het zelfrijzend bakmeel boven de kom met het beslag en spatel alles goed door elkaar.

Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in ongeveer 1 uur gaar. Prik met een setéprikker in de taart om te controleren of deze gaar is. De taart is gaar als ze satéprikker er schoon uit komt. Verwijder vervolgens de springvorm en laat de taart afkoelen op een rooster voor ongeveer 2 uur.

Neem een pan en giet de slagroom erin. Verwarm tegen de kook aan de slagroom. Snij de chocolade in grove stukken en doe dit in een kom. Voeg het overgebleven halve zakje espressostick toe en schenk dan de hete slagroom erover. Laat dit ongeveer 5 minuten staan en roer het dan tot een gladde massa waardoor ganache ontstaat. Laat de ganache tot kamertemperatuur afkoelen en zet de kom in de koelkast om de ganache op te laten stijven in 15 minuten. Roer het regelmatig even door.

Snij de taart 3 lagen. Leg de onderste laag op een taartschaal of bord en smeer er een laag ganache op. Leg hier een volgende taartlaag op en smeer ook deze in met een laag ganache. Leg de laatste laag taart erop en bestrijk de taart rondom en bovenop met de rest van de ganache. Versier te taart met Maltesers door deze vast te plakken met een beetje ganache.

Bron: AH.nl