Recept koffie walnotentaart


Een heerlijk nagerecht of als lekkere traktatie, een combinatie van koffie en verse walnoten.


Benodigdheden voor een koffie walnotentaart

340 gram roomboter

300 gram zelfrijzend bakmeel

8 eieren

275 gram witte suiker

2theelepels vanille-essence

3 theelepels koffie, opgelost in 1 theelepel heet water 90 gram gehakte walnoten

500ml slagroom

enkele hele walnoten om de taart te versieren

2 bakblikken met een diameter van 25cm


Bereidingswijze koffie walnotentaart

1. Verwarm de oven op 200°C voor

2. Doe de suiker en roomboter bij elkaar in een kom en klop het luchtig op

3. Mix één voor één de eieren er doorheen

4. Zeef het bakmeel boven de kom met de suiker, eieren en roomboter en spatel dit er doorheen

5. Meng vervolgens de walnoten en de opgeloste koffie er doorheen

6. Vet 2 ronde bakblikken in, doe het mengsel erin en strijk de bovenkant glad

7. Bak de taarten goudbruin in ongeveer 40 minuten en laat ze daarna afkoelen

8. Klop de slagroom met wat suiker stijf. De suiker naar eigen smaak toevoegen

9. Schep met een lepel tussen de lagen taarten de geklopte slagroom en ook wat bovenop de taart. Versier de taart met de overgebleven hele walnoten.


Bron: Plazilla.com