Recept koffieroom-taart
Graag wil ik een heerlijk recept met u delen, nl. de koffie-room-taart. Heerlijk om in royale punten bij de zondagse koffie te serveren, of juist in kleine stukjes als onderdeel van uw high tea.
Ingrediënten voor een taartvorm van ong. 25 cm. doorsnee: • Voor de bodem: dit hangt af van uw keuze (zie hieronder bij bereiding) • Voor de vulling: - 300 gram slagroom - 50 gram basterdsuiker - 100 ml. koffie-extract (zeer sterk gezette koffie) - 1 pakje saroma, smaak vanille - cacao-poeder en chocolade-garnering
Bereidingswijze: • Maak een bodem naar keuze (zand-, biscuit- of bladerdeeg) • Zet 1 kop koffie-extract (zeer sterk) en laat dit goed afkoelen • Klop de slagroom met de basterdsuiker goed stijf • Meng de koffie en de saroma-poeder door de slagroom • Verdeel de vulling over de bodem en laat de taart 2 uur opstijven in de koelkast • Verdeel de cacaopoeder met een cacaostrooier over de taart • Garneer de taart met toefjes slagroom en chocolade garnering
NB. In plaats van het pakje saroma-poeder kunt u ook 6 blaadjes gelatine laten weken in koud water, aan de kook brengen tot een vloeibare massa, het koude koffie-extract erdoor roeren en dit mengsel door de slagroom roeren.
Tip: Maak een dikke biscuitbodem, halveer deze zodat je twee dunne bodems hebt, bewaar er één in de diepvries voor de volgende keer.
Eet smakelijk!
Dit recept is aangeboden door familie van den Bogert uit Hedel.