Latte van peperkoek

De herfst is in het land, tijd voor heerlijke warme drankjes en gerechten. Hierbij het recept voor een latte van peperkoek, uit het boek ‘Peperkoek, 150 X anders’ van Jan Borms.

benodigdheden voor 1 kop Latte:

half stukje peperkoek

6 eetlepels suiker

80 milliliter water

kwart theelepeltje gemberpoeder

kwart theelepeltje kaneelpoeder

half kopje espresso of sterke koffie

paar druppels vanille extract

200 milliliter melk

Optioneel slagroom

Bereidingswijze

Neem een klein pannetje en meng daarin het water, het gemberpoeder, de suiker, het kaneelpoeder en het vanille extract. Als alles goed vermengt is, voeg je er verkruimelde peperkoek bij.

Zet de pan op een laag tot middelhoog vuur en blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost. Op het moment dat het mengsel kookt, laat je het ongeveer 15 tot 20 minuten door pruttelen op een laag vuurtje. Roer regelmatig. Op het moment dat er een peperkoeksiroop ontstaat, zet je het vuur uit.

Zet een espresso of een kopje sterke koffie.

Verwarm de melk in de magnetron.

Neem een grote (doorzichtige) mok en giet er een half kopje espresso of sterke koffie in. Giet dan de peperkoeksiroop erbij en meng dit door de espresso of sterke koffie.

Giet daarna de hete melk bij de espresso met peperkoeksiroop en meng dit nogmaals.

Om het helemaal af te maken voeg een grote toef slagroom toe met daarop een snufje kaneel- of gemberpoeder.

Bron 1: 'Peperkoek, 150 X anders', Jan Borms (Borgerhoff & Lamberigts, € 24,99)

Bron 2: Goedgevoel.be