Een heerlijke gevulde peer in bladerdeeg met chai tea latte ijs en karamelsaus

Benodigdheden voor 4 personen.

Benodigdheden voor chai tea latte ijs:

500 ml melk 5 eidooiers 150 gram suiker 250 ml slagroom Zwarte thee Schepje chai spice mix (kaneel, kruidnagel, kardemon, gember en peper) Theefilter ijsmachine

Benodigdheden voor peren in een jasje:

6 plakjes bladerdeeg 4 handperen 1 eidooier Pecannoten, handvol Rozijnen, handvol Kaneel 25 gram amandelspijs

Benodigdheden voor karamelsaus:

2 eetlepels water 100 gram suiker 125 ml slagroom

Bereidingswijze chai tea latte ijs:

- Het handigst is om het ijs een dag van tevoren te maken. - Neem een pannetje en giet daar 200 ml room en 500 ml melk. Breng dit aan de kook. - Leg vervolgens de theefilter met daarin de zwarte thee en een schepje chai spice mix in de melk met room. Laat dit minimaal 5 minuten trekken. - Neem een kom en giet daar de overige slagroom in met de 5 eidooiers en de suiker. Klop dit mengsel luchtig. - Giet vervolgens de chai tea uit het pannetje er voorzichtig op en blijf constant roeren tot het goed gemengd is. - Giet daarna alles terug in de pan en laat het mengsel dikker worden door te blijven roeren. Er ontstaat een dikke yoghurt. - Neem de pan van het vuur en zet deze in een bak ijswater om de yoghurt af te laten koelen. Eventueel kan je de yoghurt ook een uur in de vriezer zetten. - Giet de koude yoghurt in een ijsmachine en laat er een romig ijs van draaien.

Bereidingswijze peren in een jasje:

- Verwarm de oven op 180 graden voor. - Schil de peertjes zo dat de steeltjes blijven zitten. Verwijder het klokhuis aan de onderkant. - Hak de rozijnen en noten en voeg dit toe aan de amandelspijs. Meng het door elkaar en breng het met wat kaneel op smaak. Vul de holte in de peer waar het klokhuis zat met het amandelspijsmengsel. - Snij uit het bladerdeeg 4 kleine rondjes. Snij van de rest van het bladerdeeg repen van circa 1 cm breed. Zet de gevulde peren op de rondjes. Begin vanaf onderaan met het inpakken van de peer en drapeer de repen bladerdeeg erom heen. Druk de repen aan tot de peren goed ingepakt zijn. - Smeer het bladerdeeg in met eidooier. Zet de peren op bakpapier op een bakplaat en bak ze in circa 20 minuten goudbruin in de oven.

Bereidingswijze karamelsaus:

- Neem een steelpannetje en doe de suiker en water erin. Verhit de suiker met het water en laat de suiker karamelliseren. Op het moment dat de suiker bruin wordt, roer je deze door met een garde en haal je de pan van het vuur. - Voeg de room toe aan de karamel. Het mengsel gaat bruisen. Zet de pan terug op het vuur en laat de saus wat indikken.

Serveer het peertje met het ijs en de karamelsaus samen op een bordje.

Bron: Foody.nl