Heerlijkearkenshaas met een chutney van Black Chai thee en appel

Benodigdheden voor 4 personen:

- vier kleine varkenshaasjes

- 1 el Black Chai thee

- 1 el bruine suiker

- peper

- zout

- 2 el olijfolie

- vijzel

-Benodigdheden voor de chutney

- 3 appels

- 200 ml troebel appelsap

- 2 el Black Chai thee

- 2 el rozijnen

- klontje boter

- 1 gesnipperde ui

Bereidingswijze varkenshaas

Neem een vijzel en doe er de Chai Black thee, peper en zout in. Wrijf het geheel fijn.

Maak een marinade van olijfolie, bruine suiker en het Chai Black thee, zout en peper mengsel.

Neem de varkenshaasjes en smeer deze lekker in met de marinade. Laat dit vervolgens 30 minuten intrekken

Bereid in de tussentijd de chutney.

Na het intrekken van de marinade, bak je de varkenshaasjes snel rondom bruin in een koekenpan met verwarmde olijfolie. Voeg vervolgens een kopje heet water toe en laat de varkenshaasjes in de pan met een deksel erop in 20 minuten gaar sudderen.

Snijd de varkenshaasjes in plakken en serveer deze met de eigengemaakte chutney. Gebakken aardappeltjes of rijst is er heerlijk bij. En natuurlijk uw lievelingsgroente.

Bereidingswijze chutney

Neem een pan en giet er de appelsap in. Breng dit aan de kook. Haal het van het vuur als het kookt en voeg dan de Chai Black thee toe en laat dit twee minuten trekken. Zeef vervolgens de appelsap.

Schil de appels en snij deze in blokjes. Doe in een pan een klontje boter en smelt dit. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze glazig. Voeg de appelstukjes bij de ui en bak dit voor ongeveer twee minuten zacht mee. Giet de appelsap erbij en voeg de rozijnen toe. Kook het geheel ongeveer 20 tot 25 minuten tot de appel goed zacht is geworden.

Bron: Tealifestyle.nl