Cassis cake met thee

Benodigdheden voor 1 cake (voor een grotere cake alle ingrediënten x 1,5):

100 ml sterk gezette witte thee (cassis-champagne of bijvoorbeeld citroen thee) 200 gram bloem 2 eetlepels suiker 1 theelepel bakpoeder Snufje zout 2 losgeklopte eieren 1 theelepel vanille extract 100 ml olijfolie 2 eetlepels blauwe bessen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 185 graden voor.

Kook water en laat dit daarna tot 80 graden afkoelen. Voeg vervolgens een flinke schep witte thee toe en laat het dan 5 minuten trekken voor een intense smaak.

Voeg de suiker toe en blijf roeren tot deze volledig is opgelost.

Giet de thee door een zeefje in een kom en laat de thee afkoelen tot het nog lauw is.

Neem een grote kom en doe de bloem, zout en bakpoeder erin. Roer het goed door elkaar. Voeg vervolgens de olijfolie, thee, vanille extract en eieren toe en meng alles goed door elkaar, totdat het een glad geheel is. Voeg als laatste de blauwe bessen toe en roer het nog even goed door

Vet de cakevorm even in en schenk dan het beslag in de cakevorm. Zet de cakevorm in de oven en laat de cake 35 minuten bakken, totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Een grotere cake heeft 45 minuten baktijd nodig. De cake is klaar als een satéprikker schoon uit de cake komt als je deze in het midden steekt.

Bron: ”Foody.nl