Koffie-marinade en/of -saus voor vlees
Benodigdheden voor 4 personen:
1 fijngehakte ui 2 eetlepels olijfolie 2 fijngehakte rode pepers 1 fijngehakt teentje knoflook halve kop sterke zwarte koffie halve kop bruine suiker 1 kop tomatenketchup 2 eetlepels mosterd 1 eetlepel witte azijn 1 theelepel tabasco of 2 theelepels gedroogde fijne rode pepervlokken halve theelepel zout per 500 gram vlees (toevoegen aan het eind van het grilleren) blender
Bereidingswijze:
Bak in een koekenpan de fijngehakte knoflook, ui en rode peper in de olijfolie tot het goed zacht is geworden. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe.
Laat de koffie saus ongeveer een kwartier zachtjes koken en neem het daarna van het vuur.
Laat de saus afkoelen en giet het in een blender. Maar de koffiemarinade fijn in de blender.
Marineer het vlees. Kip heeft ongeveer 2 uur nodig. Varkensvlees heeft 4 uur nodig om de smaak goed in te laten trekken. En rundvlees heeft 8 uur nodig om te marineren.
De overgebleven marinade is heerlijk als saus bij het vlees wanneer u dit heeft verhit.
De marinade kan in de koelkast 2 tot 3 weken bewaard blijben.
Bron: Smulweb.nl