Het gaat goed met koffieketen Starbucks. De Amerikaanse koffieketen behaalde dit jaar een recordomzet van 11,7 miljard dollar. In euro's omgerekend 8,5 miljard euro. Dat zijn aardig wat koppen koffie...
Het boekjaar van Starbucks eindigt op 2 oktober en daarom presenteerde de koffieketen onlangs haar uitstekende jaarcijfers. In vergelijking met het voorgaande boekjaar steeg de omzet van Starbucks met 9 procent en de omzet in het vierde kwartaal was zelfs de hoogste omzet die Starbucks ooit in een kwartaal behaalde.
De groei is te danken aan de toegenomen bezoekersaantallen en doordat veel klanten ook meer uitgeven in de Starbucks filialen. En volgens de koffieketen zijn er nog volop groeimogelijkheden.
De koffieketen hoopt in het komende boekjaar maar liefst 800 vestigingen te openen! Dat zijn er bijna 3 per dag!
Flinke groeiplannen heeft Starbucks voor China en Duitsland. In China moeten het komend jaar 150 filialen worden geopend. In Duitsland staat voor komende jaar een verdubbeling van het huidige aantal filialen, 150 stuks, gepland. En er zijn zelfs geluiden van een verdrievoudiging in Duitsland.
De veertig jaar oude koffieketen heeft in Nederland momenteel 15 vestigingen.
Bron: Out of Home Shops