Vijf redenen om te genieten van koffie

Aan koffie worden zowel positieve als minder positieve eigenschappen toegeschreven. Vooral de cafeïne in de koffie moet het in mening onderzoek ontgelden. Maar onderstaand een vijftal redenen om te gaan genieten van heerlijke koffie. Koffie, het zwarte goud.

Koffie geeft een verminderde kans op het krijgen van huidkanker bij vrouwen

Drie kopjes koffie of meer per dag geeft vrouwen een verminderde kans op huidkanker. Dit heeft recent onderzoek bij ruim 112.000 mannen en vrouwen als conclusie gegeven.

Koffie geeft een verlaagde kans op het ontwikkelen van diabetes type 2

Drink je minimaal 4 kopjes koffie per dag? Dan is je risico om diabetes type 2 te krijgen met maar liefst 50% gedeeld. Per extra kopje daalt je risico nog eens met 7%.

Koffie maakt gelukkiger

Studies aan het National Institute of Health hebben aangetoond dat je gelukkiger wordt als je vier of meer koppen koffie per dag drinkt. Je blijkt dan namelijk 10 procent minder kan te hebben om depressief te worden ten opzichte van iemand die geen koffie drinkt. Dit komt overigens niet door de cafeïne in de koffie, maar door de antioxidanten die er in de koffie zitten.

Koffie is goed voor je lever

Drink je minstens één kopje koffie per dag dan heb je 20 procent minder kans om levercirrose te ontwikkelen. Dat is het resultaat van een studie die is gepubliceerd in 2006. Levercirrose heeft als oorzaak meestal overmatig alcoholgebruik. En kan zelfs leiden tot leverfalen en kanker.

Koffie geeft je lichaam antioxidanten

Onderzoek uit 2005 heeft aangetoond dat koffiedrinkers de meeste antioxidanten in het lichaam binnenkrijgen via koffie. Groente en fruit barsten ook van de antioxidanten, maar het onderzoek toonde aan dat de antioxidanten uit koffie vele malen beter worden geabosorbeerd door het lichaam dan die uit groente en fruit.

Bron: Alyzo Fashion News