Recept Salade van sinaasappel en gegrilde bietjes met groene thee dressing

Benodigdheden 4 personen

2 sinaasappels
400 gr gekookte rode bieten
Grof zeezout
Olijfolie
Balsamico azijn
Zachte Hollandse geitenkaas
Rucola
1 teentje knoflook (klein)
Handvol pistache noten (ongezouten)
Sencha Fuji thee

Bereidingswijze

Kook water en laat dit afkoelen naar 70 °C. Zet een sterke thee door 100 milliliter van het hete water met 2 theelepels Sencha Fuji thee ongeveer twee minuten te laten trekken. Zeef vervolgens de thee en laat dit verder afkoelen.

Verwarm de over op 180 °C voor

Snij de rode bieten in partjes en besprenkel deze met balsamico azijn, olijfolie en bestrooi het met het grove zeezout. Schep alles goed door elkaar. Neem een bakplaat met pakpapier en spreid daar de bietjes op uit. Ze de pakplaat ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de bietjes geroosterd zijn.

Hak de ongezouten pistache noten grof en rooster ze kort in een koekenpan. Je kan ze ook 3 minuten mee roosteren in de oven. Leg de noten dan op aluminiumfolie. Zo kan de bietenvocht de pistache noten niet raken

Schil de sinaasappels en snij de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit. Vang ongeveer 1 eetlepel sinaasappel sap op. Schenk 50 milliliter van de Sencha Fuji thee in een kom en voeg de eetlepel sinaasappelsap toe, een halve geperste kleine teen knoflook, 3 eetlepels olijfolie en zwarte peper. Meng de dressing goed door elkaar heen.

Neem 4 borden en verdeel de rucola over de borden. Verdeel daarover de geroosterde rode bietjes, de sinaasappel partjes en verkruimel wat geitenkaas over de salade. Besprenkel de bietensalade met de theedressing en verdeel de geroosterde pistachenoten over de 4 borden.

Bron: Tealifestyle.nl