Voormalige eigenaar Sara Lee kneep Douwe Egberts uit

Zaterdag 27 oktober verschijnt er een spraakmakend interview in de Volkskrant met bestuursvoorzitter Michiel Herkemij van DE Master Blenders 1753. Zo werd bijvoorbeeld jarenlang de Senseo koffie bewust slapper gemaakt.

Volgens de bestuursvoorzitter verlaagde de voormalige Amerikaanse eigenaar Sara Lee bewust de hoeveelheid koffie in de Senseo koffiepads. Om de kosten van de koffiepads zo laag mogelijk te houden zat er geen 7,5 gram koffie in de koffiepads, maar 7 gram koffie. En ondanks dat het klachten van consumenten regende, hield Sara Lee vol. Volgens Michiel Herkemij één van de voorbeelden van de manier waarop Sara Lee Douwe Egberts verwaarloosde.

Michiel Herkemij spreekt in het interview zelfs over uitknijpen van DE als een citroen. Sinds de successen van de Senseo in 2001 is er volgens hem niet meer geïnnoveerd. De eerste stap die de bestuursvoorzitter daarom genomen heeft is om terug te gaan naar de traditie en het knusse imago ban de oude reclames.

Het Amerikaanse Sara Lee was sinds 1978 eigenaar van het van oorsprong Friese bedrijf Douwe Egberts. Inmiddels is het weer terug in Nederlandse handen en heet het bedrijf D.E. Master Blenders 1753.

Overigens laat aan het einde van het interview de bestuursvoorzitter weten dat sinds het bedrijf D.E. Master Blenders 1753 heet, de koffie in de Senseo pads weer is verhoogd naar de oorspronkelijke 7,5 gram.

Bron: RTL.nl