ANWB testteam test kwaliteit koffie langs de snelweg


De ANWB heeft voor haar maandblad de Kampioen de kwaliteit van de koffielangs de Nederlandse snelwegen onderzocht. En de resultaten waren bedroevend. De beste score was een 6,9 en de slechtste score een 3,4.


De koffie in 15 wegrestaurants en bij 15 tankstations werd onder de loep genomen. De koffie is dan welgoedkooplangs de snelweg, maar de beste beoordeling was slechts 'redelijk te drinken'. Bruin en warm werd de koffie omschreven. En ook niet veel meer dan dat.


Volgens de ANWB lag het niet aan de geavanceerde koffiemachines, maar aan de kwaliteit van de koffie en hetonderhoud van de koffiemachines. De machines worden niet goed schoongemaakt en dat is duidelijk te proeven. Oude koffieresten verslechteren de smaak. En daarnaast wordt geadviseerd om verse melk in plaats van houdbare melk te gebruiken, dit verbeterd de smaak.


De beste score met slechts een 6,9 was voor La Place De Woudse Tol langs de A58. En de Subway langs de A2 kreeg met een 3,4 de laagste prijs. De koffie was muf, houtig en smaakte naar pinda's.


Shell Nederland heeft direct actie ondernomen. De hoeveelheid koffie en de receptuur is direct aangepast.


Bron: Powned.tv