Amerikaanse koffieketen Starbucks schaft eigen koffieplantage aan


De Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft afgelopen week in Costa Rica een eigen koffieplantage van 240 hectare aangeschaft. Speciaal in Costa Rica omdat de Amerikaanse koffieketen in dat land al veertig jaar hoogwaardige koffie koopt.


De grootste koffieketen ter wereld wil de koffieplantage van 24 voetbalvelden groot gebruiken voor allerlei onderzoeksprojecten. Starbucks gaat op de koffieplantage in Centraal-Amerika onderzoek doen naar nieuwe verbouwmethodes en naar de bestrijding van schadelijke schimmels. Schimmels die vandaag de dag op vele plekken de koffieteelt bedreigen. Volgens de hoogste baas van Starbucks, Howard Schultz, wil het bedrijf allemaal innovatieve dingen gaan doen met de koffieplantage.


De koffieketen heeft niet bekend gemaakt wat het heeft betaald voor de koffieplantage. Volgens kenners kosten koffieplantages in Costa Rica van deze grootte tussen de €3,5 en €7,5 miljoen. Een schijntje voor een bedrijf met ruim 18 duizend vestigingen en een winst van € 323 miljoen in het laatste kwartaal van afgelopen jaar.


Bron: Zita.be