Starbucks, de redder van de economie in de VS?


Koffieketen Starbucks vraagt haar klanten in de VS om een donatie voor het fonds Jobs for USA. Dit fonds verstrekt kredieten aan kleine bedrijven om de flink opgelopen werkloosheid in de VS terug te dringen.
Bezoek je vanaf 1 november een Starbucks filiaal, er zijn er maar liefst 7.000 in de VS, dan wordt je gevraagd om minimaal $5 te doneren aan dit fonds Jobs for USA. Als je een donatie doet ontvang je een armbandje in de kleuren van de Amerikaanse vlag: blauw, rood en wit.
Howard Schultz, de topman van Starbucks, heeft niet bekend gemaakt hoeveel geld de koffieketen wil ophalen met de actie. De topman is vooral van mening dat deze actie een signaal is naar de Amerikaanse politiek. Een signaal naar de politiek om meer actie te ondernemen tegen de groeiende werkloosheid.
De financiële crisis heeft er inmiddels voor gezorgd dat het werkloosheidscijfer in de VS is opgelopen naar 9,3 procent. Ter vergelijking: in Nederland was half september het werkloosheidscijfer volgens het CBS 5,4 procent van de beroepsbevolking.
Bron: Distrifood.nl