Starbucks laat of te laat in koffiedrinkend India?


India telt bijna anderhalf miljard inwoners, de helft daarvan is jonger dan dertig jaar en het is het op een na meest dichtbevolkte land ter wereld. De koffieconsumptie en het aantal koffiehuizen is in het land fors groeiende. Er zijn al een flink aantal koffiehuizen, maar toch zien de grote Amerikaanse en Britse koffieketens nog volop kansen. Maar zijn ze nog wel op tijd om India te veroveren?


In India zijn op dit moment al 3 koffieketens actief: - Café Coffee Day is in India op dit moment de grootste koffieketen met maar liefst 1100 filialen. De koffie keten is begonnen in 1996 in Bagalor en daarna heeft het jaarlijks ruim 70 filialen geopend. - De Indiaas-Italiaanse Barista Coffee Company Limited bezit in 30 steden in India in totaal meer dan tweehonderd Barista Lavazza Espresso koffiebars. - The Coffee Lounge heeft op dit moment reeds 19 filialen en hoopt voor 2013 een kleine 100 filialen te hebben. The Coffee Lounge serveert echter niet alleen heerlijk koffiesoorten als cappuccino en Latte Macchiato, maar ook wijn en luxe westerse snacks.


De Amerikaanse koffieketen Starbucks is nog druk met de voorbereidingen om India te gaan veroveren. Het ligt nu de laatste hand aan de overeenkomst met de Indiase koffieleverancier Tata Coffee. Een concrete uitrolplanning is er nog niet, maar de verwachting is dat Starbucks toch nu echt snel zal gaan starten. Starbucks topman John Culver is in ieder geval erg positief over de mogelijkheden en kansen van het land.


Ook de Amerikaanse Amerikaanse donutfirma Dunkin' Donuts heeft forse plannen in het land. Binnenkort staat de opening van de eerste vestiging van de geplande 500 vestigingen gepland.


Bron: OutofHomeShops.nl