Starbucks opent koffieloket op de skipiste


Koffieketen Starbucks vindt je niet alleen op stations of in winkelcentra maar sinds kort ook op de skipiste. Squaw Valley is een groot ski-resort in de Rocky Mountains in Californie en is sinds kort een vestiging van de Amerikaanse koffieketen Starbucks rijker.


Op een hoogte van 2400 meter kunnen skiërs een kop gloeiend hete koffie bestellen om lekker op te warmen. Starbucks heeft hiervoor een speciaal zogeheten ski thru, een loket, geopend. Voortaan dus ook op de skipiste genieten van een heerlijke Latte Macchiato, een ristretto of frappuccino.


De koffieketen is altijd op zoek naar nieuwe en bijzonder locaties, maar een ski thru had het nog niet eerder geopend. Volgens een woordvoerder van Starbucks is het belangrijk om gasten overal de Starbucks-beleving te kunnen bezorgen, zowel buiten op de piste door de ski-thru als door binnen in de vestiging om heerlijk een kop koffie te drinken.


Overigens is Starbucks niet de eerste vestiging die groots uitpakt op een (ski) berg. In Zweden kun je in het skigebied Lindvallen genieten van een Big Mac bij McDonald’s en ik het Amerikaanse Mammoth Mountain hebben ze het concept van de foodtruck gekopieerd. In een omgebouwde pistenbully, de cabine is omgebouwd tot keuken en loket, kun je zelfs pizza’s en burrito’s bestellen. En die pistenbullies bewegen zich gedurende de dag door het skigebied en via twitter kun je volgen waar je moet zijn voor een snelle hap.


Bron: Missethoreca.nl