Starbucks opent op 7 mei haar deuren in Rotterdam


Starbucks, de wereldberoemde Amerikaanse koffieketen, opent op 7 mei haar eerste vestiging in Rotterdam. En de gelukkige locatie is het L-gebouw op de Erasmus Universiteit.


Op dit moment wordt de Albron koffiecorner op de Erasmus Universiteit omgebouwd tot een Starbucks vestiging. Er zijn al volop verhuisdozen gesignaleerd van de internationale koffieketen op de campus. Een communicatieadviseur van Albron bevestigd wel de komst van de Starbucks vestiging maar wil tot aan de opening van de vestiging verder geen informative geven. Een medewerker van het cateringbedrijf Albron bevestigd dat er medewerkers van Albron in de vestiging komen te werken.


Starbucks heeft de laatste weken veel kritiek te verduren gehad vanwege het gebruik van geplette schildluizen in de koffie. De schildluizen werden vanaf eind maart gebruikt als nieuwe kleurstof voor de rode en roze drankjes en glazuur. In de voedingsindustrie wordt karmijn wel vaker als kleurstof gebruikt om producten een roze of rode kleur te geven. Karmijn wordt verkregen door een insect, de Zuid-Amerikaanse cochenilleluis, fijn te malen. De gedachte van Starbucks eind maart was goed, want men wilde op deze wijze afkomen van het gebruik van kunstmatige kleurstoffen. Maar insecten gebruiken viel niet echt in de smaak. Inmiddels heeft Starbucks bekend gemaakt om lycopeen te gebruiken, een kleurstof uit rijpe tomaten.


Op maandag 7 mei moet de vestiging opengaan en dan is ook Rotterdam een vestiging van de zeer populaire koffieketen rijker. Of zal dit imago een deuk hebben opgelopen door het ‘tijdelijke' gebruik van insecten?


Bron: Erasmus Journalisten