Koffieketen Starbucks sluit tijdelijk vestigingen in Noord-Amerika

Koffieketen Starbucks heeft eind vorige vanwege het coronavirus het merendeel van de vestigingen in de VS en Canada gesloten.

Vestigingen met een drive-in blijven open, maar dan alleen bij het afhaalgedeelte. Ook sommige Starbucks vestigingen in de buurt van een ziekenhuis en bij andere zorgfaciliteiten blijven open. De vestigingen blijven minimaal twee weken dicht.

In de VS klonk de afgelopen dagen flinke kritiek op Starbucks, omdat de koffieketen ondanks de uitbraak van het coronavirus veel koffiezaken openhield. Maar het merendeel van de vestigingen is dus nu gesloten. Medewerkers van de koffieketen krijgen de komende 30 dagen doorbetaald. Starbucks topvrouw Rossann Williams is duidelijk: ‘Laten we realistisch zijn, lattes zijn niet essentieel’.

De koffieketen wil met de maatregelen de richtlijn van afstand houden stimuleren. De kans dat het coronavirus wordt overgedragen wordt verkleind als mensen minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houden. Eigenaren van cafe’s en restaurants moesten in de Verenigde Staten al eerder sluiten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De koffieketen beheert vrijwel alle vestigingen in Noord-Amerika, slechts enkelen worden beheerd door partnerbedrijven. Deze partijen mogen zelf een besluit over een sluiting nemen.

Starbucks in Nederland

De koffieketen Starbucks in Nederland gebruikt tijdelijk weer wegwerkbekertjes, als voorzorgsmaatregel tegen verspreiding van het coronavirus. Klanten die een eigen beker meenemen krijgen wel korting. De afgelopen jaren hebben veel koffiebars en koffieketens klanten aangemoedigd om eigen bekers mee te nemen, om de belasting van het milieu te verlichten. Maar verdere verspreiding van het coronavirus heeft uiteraard de hoogste prioriteit.

Neem de volgende voorzorgsmaatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus in acht

Bron: Nu.nl