Koffie van Starbucks vanaf 2013 in Magic Kingdom en Epcot


De Amerikaanse koffieketen opent in 2013 vestigingen in de Amerikaanse Disney parken Magic Kingdom en Epcot. Klanten in de uitgaanscomplexen van de Disney parken in Florida en Frankrijk konden al van Starbucks koffie genieten en binnenkort dus ook Starbucks koffie in de parken zelf.


Starbucks en Disney hebben een deal gesloten waardoor er vestigingen van de grootste koffieketen ter wereld in de beroemde parken mogen worden geopend. De eerste reacties van Disney bezoekers waren gemend. Positief omdat de oploskoffie van Nescafé vervangen wordt door echte koffie, maar er waren ook genoeg sceptische reacties te horen. Bezoekers die bang zijn dat het alledaagse assortiment van Starbucks naar de parken komt, dezelfde dingen als thuis in het eigen dorp of stad.


Starbucks gaat nog veel verder dan de parken Magic Kingdom en Epcot. Die komen wel als eerste aan bod, maar uiteindelijk wil de koffieketen vestigingen in alle parken in Walt Disney World. Het personeel in de vestigingen zal uitgerust worden in kleding passend bij het Disney thema. En zoals gezegd het kost Disney en Starbucks nog enkele maanden om Magic Kingdom en Epcot om te bouwen dus pas heerlijke koffie op het park vanaf de zomer van 2013.


Bron: Missethoreca