Starbucks verovert Amsterdam en wordt met k-cups concurrent Nespresso?

Koffieketen Starbucks opent woensdag 21 zijn eigen tweede koffiewinkel in de Amsterdamse Beethovenstraat. En de opening van een derde eigen Starbucks vestiging staat ook al gepland. Nog voor het eind van dit jaar moet de koffiewinkel aan het Rembrandtplein zijn deuren gaan openen.

De vestiging aan de Beethovenstraat moet een soort derde plek worden, een plek tussen thuis en werk. Een sociale ontmoetingsplek voor de buurt waar je gezellig en in alle rust een kop koffie kunt drinken. Vandaar de gemoedelijke inrichting met een gigantische Chesterfieldbank, fauteuils en tafels met stoelen.

Starbucks heeft in april dit jaar haar eerste eigen koffiewinkel geopend, aan de Leidsestraat in Amsterdam. Deze koffiewinkel is erg succesvol, zowel bij lokale als internationale klanten.

Doelstelling is om eind dit jaar het aantal Starbucks vestigingen in Nederland verdubbeld te hebben, van tien naar twintig winkels. Hier worden wel de franchisevestigingen van HMS Host op Schiphol en de Servex winkels op de stations meegerekend. En het openen loopt voorspoedig. Ook op de stations Amsterdam Zuid, Hilversum en Arnhem staan winkelopeningen nog voor het eind van dit jaar gepland.

Nederland lijkt massaal de koffie van Starbucks te omarmen. En andersom. Een van de vijf koffiewinkels op Schiphol is bijvoorbeeld de drukst bezochte winkel van Europa.

Europa is voor Starbucks een belangrijke groeimarkt. Zo is er ook interesse in de Scandinavische markt en staan er voor begin 2012 al winkelopeningen gepland in Zweden en Finland.

Koffieketen Starbucks ook in de koffiecups?

Een nieuwe concurrent voor Nespresso en Dolce Gusto?
In november brengt Starbucks in de Verenigde Staten koffiecups op de markt voor een Keurig koffiezetsysteem. De koffiecups gaan k-cups heten en het assortiment aan koffie en thee smaken is enorm.

Of de koffiecups ook naar Nederland gaan komen is nog niet bekend. We houden u op de hoogte.

Bron: Nu.nl