• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1238 gebruikersrecensies.

Starbucks ziet koffieverkopen weer stijgen

Geplaatst op 24 Mei 2020

Koffieverkopen stijgen weer in Amerikaanse Starbucks filialen


De grootste koffieketen ter wereld, Starbucks koffie, ziet de koffieverkopen in geopende Amerikaanse filialen weer stijgen. De koffieketen heropende in de tweede week van mei een groot aantal vestigingen in de Verenigde Staten. Afgelopen week lagen de koffieverkopen al weer op 60 tot 65 procent van het vergelijkbare niveau een jaar terug. Volgens Starbucks topman Kevin Johnson snakken Amerikanen weer naar koffie.

Starbucks en corona

Eind maart sloot de koffieketen bijna alle vestigingen in de Verenigde Staten en Canada als gevolg van de coronacrisis. Een uitzondering werd gemaakt voor vestigingen in en rond ziekenhuizen en andere zorgfaciliteiten. Daarnaast bleven vestigingen met een drive-in open, zodat koffieliefhebbers met de auto hun favoriete frappuccino, cappuccino of Chai Tea Latte konden halen.

In de geopende vestigingen gelden nog wel beperkingen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. De koffieketen is tijdelijk gestopt met herbruikbare kopjes of bekers, hanteert een minimale afstand van 1,5 meter tussen medewerkers en bezoekers en werkt met kortere openingstijden, zodat de vestigingen na sluiting goed gereinigd kunnen worden.

Op dit moment is er volgens de topman door de kortere openingstijden nog minder personeel nodig. Veel medewerkers hebben een brief van Starbucks ontvangen, waarin staat dat de onbetaalde verlofperiode voor veel Amerikaanse medewerkers wordt verlengd tot eind september.

Starbucks in China

De koffieketen heeft dit hele jaar al flink last van de coronacrisis. Voordat het virus in Europa en de Verenigde Staten toesloeg, moest de keten al veel vestigingen sluiten in China. In China groeide koffieketen Starbucks het afgelopen jaar het snelst en het land is op één na het grootste land voor Starbucks. Vanaf eind februari opende de koffieketen weer meerdere vestigingen in China, toen de piek in de pandemie voorbij was. Inmiddels liggen de verkopen in de geopende vestigingen op ongeveer 80 procent van het niveau van een jaar terug.

Bron: Telegraaf


Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs