Er komen in Nederland steeds meer zaken die een service combineren met koffie. Koffie om de tijd te doden bij het wachten.
Onlangs werd in Amsterdam de zaak Wash & Coffee geopend, een combinatie van wasserette en koffiebar.  Wachten op je schone was en dat combineren met werken, studeren aan de leestafel, ontspannen, lezen en nog veel meer. …. En alles onder het genot van heerlijke koffiespecialiteiten. Waarom kan deze nieuwe formule succesvol worden in Nederland? En kan zoiets ook met wijn? Nee, Nederland kent een echte espressocultuur.
Buitenland Bijvoorbeeld in Groot-Brittannië bestaan combinatiezaken met koffie al veel langer. Denk aan combinaties met koffie als boeken, kleding, skateboards, muziek en fietsen. En in Italië is het al helemaal standaard om uitgebreid de tijd te nemen voor een espresso. Voor het kopje koffie moeten vaak zelfs kledingrekken ’s middags de winkel uit, zodat er plaats gemaakt wordt voor een koffiecafé.
Andere succesvolle combinaties in Nederland zijn bijvoorbeeld 'PS! Koffie, kunst en chocola' in Groningen, café Tape in Arnhem dat ook dienstdoet als podium voor jonge kunstenaars en rijschool Overtoom in Amsterdam die een coffeecorner met leestafel en loungeruimte biedt én curiosa verkoopt.
Trendwatcher Richard Lamb typeert deze ontwikkeling als positieve branchevervaging. Ondernemers gaan steeds vaker interne en externe combinaties aan en wat is dan een mooier product dan… koffie. Laagdrempelig en voor velen een genot.
Bron: Fastservice Entree