Thee drinken in de winter heeft veel voordelen


Kopje theeEen kop warme thee in de winter, heerlijk. Buiten is het guur, nat en koud. Wat is er dan lekkerder dan een kop warme thee, heerlijk even opwarmen. Het goede nieuws is dat thee in de winter niet alleen het lichaam verwarmt, maar het heeft ook allerlei gezondheidsvoordelen waar je in de winter voordeel van hebt.

Minder snel ziek door thee

Thee met honing en citroen is hét perfecte drankje voor in de winter. Dé thee voor in de winter is witte, groene of zwarte thee, die zitten namelijk vol antioxidanten die ervoor zorgen dat je minder snel ziek wordt. En daarnaast verlagen deze theesoorten ook nog eens je bloeddruk, waardoor de kans op een beroerte afneemt.

Citroen bevat veel vitamine C en geeft daarnaast je immuunsysteem een boost. Griepsymptonen ben je daardoor sneller de baas. Honing is daarnaast rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. En werkt ook nog eens verlichtend tegen een zere keel.

Mooi voor de huid

In de winter heeft je huid het zwaar te verduren, je huid is dan droger en minder schoon. Het drinken van groene thee geeft je huid een goede oppepper, afvalstoffen verdwijnen daardoor sneller uit je lichaam en je huid kan herstellen. Groene thee kan ook helpen tegen acné en mee-eters, het zorgt ervoor dat je huid schoner wordt. En het schijnt zelfs een anti-verouderende werking te hebben.

Zwarte thee is goed voor de mond

Zwarte thee bevat krachtige polyfenolen die gaatjes in je tanden tegengaan en daarnaast goed zijn voor de mondgezondheid. Ze beperken de vorming van aanslag en helpen tegen bacteriën die tandvleesziekten en gaatjes veroorzaken. Witte en groene thee geven dezelfde bescherming, maar fruittheeën daarentegen zijn zuur en kunnen het tandglazuur schaden. Zelfs een slechte adem wordt door het drinken van zwarte, witte en groene thee voorkomen.

Thee geeft een energieboost

Thee bevat net als koffie cafeïne, maar in een mindere hoeveelheid. Teveel cafeïne binnenkrijgen, zoals bij koffie, is dus vrijwel niet mogelijk. Maar het geeft dus absoluut een energieboost. De hoeveelheid cafeïne in thee verschilt. Niet zozeer per theesoort (zwarte, groene of witte thee), maar door een reeks andere factoren zoals de hoeveelheid thee die wordt gebruikt en hoe lang de thee wordt getrokken.

Bron: Nu.nl