• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1094 gebruikersrecensies.

Thee drinken kan het glazuur van je tanden aantasten

Geplaatst op 25 Februari 2018

De hele dag door thee drinken


Drink je de hele dag thee? ’s Morgens, ’s middags en ’s avonds? Wees voorzichtig want een recente studie heeft aangetoond dat te veel thee drinken het glazuur van je tanden kan vernietigen.

Je hoeft niet direct te stoppen met thee drinken, maar drink het alleen niet meer op ieder moment van de dag. Volgens recent onderzoek van de British Dental Association kan het drinken van zure dranken, zoals fruitige thee of gearomatiseerd water tussen de maaltijden, het glazuur van je tanden beschadigen. Of erger nog, je loopt zelfs het risico je tanden te verliezen.

Zuren dranken en je tanden

In het onderzoek, gehouden onder 300 mensen die leden aan ernstig tandbederf, analyseerde de eetgewoonten van de deelnemers. Het bleek dat deze mensen de gewoonte hadden om tussen de maaltijden te drinken. Niet alleen thee is slecht voor je tanden, alle zure dranken zijn riskant. Dus bijvoorbeeld vruchtensappen, siropen, fruitige theesoorten, lightdranken, frisdrank, gearomatiseerd water, allemaal kunnen ze vroegtijdige slijtage van je tanden veroorzaken.

Drink je minimaal twee keer per dag tussen de maaltijden zure drankjes, dan heb je elf keer meer kans op tandverlies. Drink je ze echter tijdens het moment van de maaltijd, dan neemt het risico met de helft af. De oorzaak hiervan? Kauwen, speeksel is alkalisch oftewel niet zuur, verhoogt de productie van speeksel, dat helpt om zure dranken en voedingsmiddelen te verdunnen.

Feitelijk verhoogt drinken en niet meteen slikken het risico op tandbederf. Langer dan vijf minuten drinken, iets in je mond houden of bijvoorbeeld een paar minuten op een stuk fruit knabbelen voor het doorslikken, kan schadelijk zijn voor je tanden.

Houd je tanden gezond

Om je tanden gezond te houden is het belangrijk geen thee te drinken nadat je een glas wijn hebt gedronken. Ook na het eten van een appel kun je bijvoorbeeld ook beter geen zure dranken drinken. Het allerbeste is zelfs om een rietje te gebruiken om zure drankjes te drinken, zodat contact wordt vermeden met je tanden. Je kan ook water of dranken zoals melk drinken om het effect van zure dranken te verminderen, Geen liefhebber van melk in de thee bijvoorbeeld? Eet dan een stukje kaas, dat geeft hetzelfde effect.

Theefeiten, waar wordt het meest in de wereld thee gedronken?

In de volgende landen wordt de meeste thee gedronken, weergegeven in kilo per hoofd van de bevolking:
1. Paraguay - 12,22 kg
2. Uruguay - 9,66 kg
3. Argentinië - 6,05 kg
4. Kenia - 3,24 kg
5. Gambia - 3,22 kg
6. Djibouti - 3,2 kg
7. Koeweit - 3,2 kg
8. Turkije - 3,11 kg
9. Mauritanië - 2,63 kg
10. Malta - 2,24 kg
12. Groot-Brittannië
35. Nederland

Bron: Newsmonkey.be


Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs