Thee scheppen van Mevrouw Cha bij tankstations Shell


shell-theeconcept-480x377De Shell tankstations gaan naast Starbucks koffie of fairtrade Puro koffie ook luxere theesoorten aanbieden. Verse thee die je zelfs zelf kunt scheppen. Hiervoor is Shell een samenwerking aangegaan met de theespecialist, het bedrijf Mevrouw Cha, opgericht door Linda Appelman in 2012.

Zowel de Deli2Go-shops als winkels met de nieuwe Deli by Shell-formule krijgen een speciaal theemeubel, waarin de kwaliteitsthee van Mevrouw Cha door de bezoeker zelf geschept kan worden. Shell gaat in de trend mee van groeiende belangstelling voor thee, iets dat je in de horeca al regelmatig ziet. In een goed restaurant krijg je al een theekaart in plaats van een standaard kopje thee.

Mevrouw Cha

Mevrouw Cha is een bedrijf, volledig gespecialiseerd in kwaliteitsthee. In Nederland heerst nog een sterke theezakjescultuur, maar de theecultuur begint wel steeds meer z’n intrede te doen. Het bedrijf Mevrouw Cha wordt gerund door Linda Appelman, die uit verschillende landen zoals China, Zuid-Afrika en Rusland theesoorten heeft geselecteerd voor de samenwerking met de Shell tankstations.

Linda Appelman heeft een verleden als barista en wijn- en theesommelier en ziet kwaliteitsthee ook steeds meer z’n intrede doen in Nederland. De gemiddelde Nederlander laat een theezakje ongeveer 18 seconden in heet water trekken, terwijl thee echt veel langer moet trekken. Bijvoorbeeld rooibos gerust een kwartier.

Dus naast de betere koffies, zoals Segafredo koffie bij Texaco tankstations, Starbucks of Puro koffie bij de Shell en Illy koffie bij Total tankstations, dus nu ook kwaliteitsthee te koop bij tankstations van Shell.

Bron: Tankpro