Thee van pandapoep en koffie van kattenpoep


Thee gemaakt op basis van de uitwerpselen van panda's. Wellicht straks de duurste thee ter wereld. Maar dan wel een thee met een uniek aroma.


De Chinese professor An Yanshi is bezig met de ontwikkeling van deze thee uit pandapoep. Inmiddels heeft hij al 5 ton pandapoep verzameld. Onderzoek heeft uitgewezen dat panda's slechts 30% van hun voedsel verteren waardoor uitwerpselen rijk zijn aan vezels en voedingsstoffen. Volgens An Yanshi zullen de theekenners straks vallen voor de volle, riijke en nootachtige smaak.


Koffie van kattenpoep

De duurste koffie ter wereld wordt gemaakt van koffiebonen die opgegeten en uitgepoept worden door de Indonesische civetkat. Deze civetkat eet de koffiebessen van een koffieplant, het vruchtvlees wordt in zijn maag verteerd en de pit (de echte koffieboon) uitgepoept. De inwerking van het maagzuur en enzymen op de pit geven  een bijzondere smaak aan de boon.


De koffie, Kopi Luwak geheten kost gemiddeld zo'n 200 tot 700 euro per kilo. De prijs is zo hoog door de geringe hoeveelheid en het arbeidsintensieve werk om er koffiebonen van te maken. Jaarlijks wordt er slechts 225 kilo van deze koffiebonen geproduceerd. Kopi is het Indonesische woord voor koffie en Luwak staat voor de naam van de civetkat.


Bron: AD.nl