Tips om je koffie of thee nog gezonder te maken
Koffie en thee zijn, mits gedronken met mate, goed voor de gezondheid. Ziektes worden afgeweerd en zowel koffie als thee geven een boost aan je stofwisseling en geheugen. Dit soort berichten lees je regelmatig in de media en op dit blog van Koffievergelijk. Maar je moet koffie of thee dan wel op de juiste manier drinken, hierbij wat tips.
Koffie
Positief: kruiden toevoegen aan koffie Suiker is slecht voor je lichaam. Volgens een Amerikaanse arts wordt suiker zelfs gif genoemd. Maar wil je toch wat extra smaak toevoegen aan je koffie? Gebruik van kruiden, bijvoorbeeld kaneel of nootmuskaat. Ze bevatten niet alleen minder calorieën dan suiker, maar hebben ook nog andere gezondheidsvoordelen. Bijvoorbeeld kaneel helpt om je suikerspiegel te controleren en nootmuskaat is goed voor je spijsvertering.
Negatief: vitamines nemen met koffie Onderzoek heeft aangetoond dat de voedingsstoffen uit vitamines minder goed geabsorbeerd worden na het drinken van koffie. Koffie zet namelijk je spijsverteringssysteem aan om sneller te werken. Wacht minstens 10 tot 15 minuten na je koffie met het innemen van vitamines.
Negatief: melk toevoegen aan thee
Door thee te mixen met melk gaan de krachten van de gedroogde bladeren deels verloren. De kanker bestrijdende eigenschappen van thee gaan dus zo verloren. Dus geen Engels kopje thee meer…
Positief: citroen toevoegen aan thee Citroen zorgt ervoor dat de antioxidanten van de catechines (polyfenolen) in je thee beter hun werk kunnen doen.
Positief: de trektijd van je thee controleren De meeste gezondheidsvoordelen van thee zitten volgens wetenschappers in het cafeïne van de thee. Dit bevat namelijk veel antioxidanten. Als theeblaadjes echter te lang trekken dan komen er minder antioxidanten vrij. Meestal mag thee maar 3 tot 5 minuten trekken. Groene thee en witte thee mogen zelfs geweekt worden in water dat net niet kookt.
Bron: HLN.be