UTZ CERTIFIED ontvangt een bedrag van € 2.500.000,- voor een periode van 5 jaar. Dit is afgelopen woensdag 5 februari bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala georganiseerd door de Nationale Postcode Loterij.


UTZ CERTIFIED is een keurmerk voor duurzame koffie. Het keurmerk is in 2002 o.a. gestart door Ahold en is uitgegroeid tot een van de grootste certificeerders van duurzame koffie.

Het keurmerk stimuleert boeren sociale, economische en milieutechnische verbeteringen door te voeren. Voorbeelden zijn naleven van arbeidswetgeving, een duurzamer gebruik van de grond of het weren van milieuonvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Het keurmerk draagt daarmee bij aan de verbetering van de leefomstandigheden van vele boeren in de thee, cacao, koffie, palm olie en katoensector.


Wat zijn de voordelen van het keurmerk voor de consument? De zekerheid dat de producten voldoen aan de eisen van UTZ CERTIFIED ten aanzien van zorg voor mens en milieu.


UTZ CERTIFIED gaat zich met bedrag concentreren op de verdere uitbreiding van het programma: het bereiken van nog meer boeren, meer onderzoek door naar de impact van haar programma’s op de Millennium Doelen en de zichtbaarheid van duurzaamheid en de naamsbekendheid van het keurmerk vergroten.


Op Koffievergelijk.nl worden koffiebonen verkocht met het Max Havelaar keurmerk en het Rainforest Alliance keurmerk.


Bron: ANP Pers Support