Vanillepudding met chocolade en Hasseltse koffie
Een koud Belgisch nagerecht voor de chocolade en koffieliefhebber. Bereidingstijd ongeveer 10 minuten.
Benodigdheden voor een vanillepudding met chocolade en Hasseltse koffie
500ml melk 1 zakje vanillepudding 50 gram witte suiker 4 soeplepels Hasseltse koffielikeur 2 repen melkchocolade
Bereidingswijze vanillepudding met chocolade en Hasseltse koffie
1. Meng 6 eetlepels melk (van de 500ml melk) met de vanillepudding en blijf roeren tot alle klonten weg zijn. 2. Snij de chocolade in kleine stukjes. 3. Voeg de suiker, Hasseltse koffielikeur, de rest van de melk en de fijngesneden chocolade bij elkaar en breng het geheel aan de kook. 4. Neem het geheel van het vuur en giet onder voortdurend roeren de eerder gemaakte oplossing van melk en vanillepudding toe. 5. Plaats alles terug op het vuur en laat het even terug opkoken, maar blijf wel goed roeren. 6. Verdeel de pudding in glaasjes en laat ze goed afkoelen in de koeling. 7. Serveer de vanillepudding met chocolade en Hasseltse koffie zeer fris.
Bron: Kookjij.nl