Nescafe komt met vegan koffiecapsules voor Dolce Gusto

Dolce Gusto Vegan MacchiatoVegan koffie, voortaan makkelijk thuis te zetten met de nieuwste koffiecapsules van Nescafe Dolce Gusto. Voor vegan koffie, lactose-vrij, hoef je dus voortaan de deur niet meer uit met de vegan koffiecapsules, ook wel vegan cups genoemd, voor Dolce Gusto. De doosjes bevatten 12 capsules, voor 12 vegan kopjes koffie. Luchtdicht verpakte capsules garanderen de versheid van het aroma.

Vegan of veganisme betekent letterlijk ‘een levensstijl waarbij, voor zover praktisch haalbaar, wordt afgezien van alle vormen van exploitatie van, en wreedheid naar, dieren voor eten, kleding of andere doeleinden. Veganisten gaan dus nog een stapje verder dan vegatariers, die geen vlees en vis eten. Een veganist eten en drinken alleen maar plantaardige producten, dus ook geen melk, honing, yoghurt, eieren of honing. Het aantal veganisten wereldwijd blijft stijgen en er ontstaan steeds meer vegan eettentjes en komen steeds meer vegan producten op de markt.

De laatste jaren is de markt voor luxere koffie, zowel binnenshuis als buitenhuis, sterk gegroeid. De traditionele pot filterkoffie is niet meer genoeg, ook thuis willen we eenvoudig allerlei koffievariaties kunnen zetten. Met een Dolce Gusto machine zet je met een professionele druk van 15 bar een heerlijke kop koffie, eventueel met melkvariaties voor een cappuccino of latte macchiato. Doordat je de hoeveelheid water kunt instellen, afhankelijk van de soort koffie en aparte capsules voor bijvoorbeeld melk hebt, kun je vele tientallen heerlijke koffievariaties eenvoudig zelf thuis maken.

De nieuwste vegan koffievariaties van Dolce Gusto zijn de Vegan Macchiato’s, alle drie zachte koffie’s met een romige cremalaag, de Vegan Macchiato’s:
-Dolce Gusto Oat Macchiato: een heerlijke zachte smaak van geroosterd haver en blend van zachter koffiearoma’s van koffiebonen uit Zuidoost-Azië. Een krachtige koffie met een verzachte body van havermelk, lactose-vrij. Intensiteit 5, medium
-Dolce Gusto Almond Macchiato: licht geroosterde koffiebonen, wat zoeter met een smaak van biscuit, nootachtige tonen en een hint naar karamel, lactose-vrij. Intensiteit 5, medium
-Dolce Gusto Coconut Macchiato: geeft het gevoel van een heerlijk tripje naar de tropen, een exotische koffie, geroosterde noten en de volle smaak van koffie uit Zuidoost Azie, in combinatie met de zachte maar frisse smaken van kokos, lactose-vrij. Intensiteit 5, medium.

De Vegan Macchiato’s van Dolce Gusto zijn voorzien van het kwaliteitskeurmerk V-label. Dit keurmerk, internationaal erkend, staat symbool voor vegan en vegetarische producten. Bedrijven die het V-label gebruiken dragen bij aan transparantie en duidelijkheid, voor de consument een eenvoudige en betrouwbare hulp bij het winkelen.

Bron: Businessinsider.nl