Toe aan verkoelende ijskoffie- en ijstheedrankjes tijdens hittegolf?

Heeft u het ook zo warm tijdens deze hete dagen? Wat is er dan lekkerder dan een heerlijk verfrissend koffie of thee drankje. En dan het liefst zonder alcohol, want alcohol zorgt ervoor dat je nog sneller uitdroogt tijdens de hitte.

IJskoffie

Je kunt ijskoffie heel makkelijk zelf maken of je kunt een heerlijke Dolce Gusto Cappuccino Ice maken met één druk op de knop. Maar als je geen Dolce Gusto machine hebt en/of liever zelf je ijskoffie wilt maken, hebben we een heerlijk recept voor je:

Zet 3 espresso’s en schenk deze in een ijsblokjeshouder. Zet de houder voor minimaal 1 uur in de vriezer tot deze goed is bevroren. Doe 300 ml melk samen met de koffie ijsklontjes in een keukenmachine en mix dit glad tot één massa. Neem 2 grote glazen en doe er 2 ijsklontjes in, een scheutje karamel siroop en verdeel het koffiemengsel over de glazen.

IJthee

Met één druk op de knop van je Dolce Gusto machine kan je heerlijke Dolce Gusto Nestea Lemon of Dolce Gusto Nestea Peach ijsthee maken. Maar ijsthee kan je natuurlijk ook makkelijk zelf maken:

Zet 500 ml verse thee en laat deze afkoelen. Giet het sap van 2 citroenen erbij door een zeefje. Voeg naar eigen smaak suiker toe aan de thee en los dit goed op. Zet de thee in de koelkast tot het koud is en serveer de thee met ijsblokjes in een gekoeld glas. Voeg eventueel nog een schijfje citroen toe.

Voor nog meer heerlijke verkoelende recepten voor ijskoffie, ijsthee of ijs gemaakt koffie, zie onze receptenpagina

Bron: Madebyellen.com