Cupjes maken makkelijker voor concurrenten Nespresso


Nestlé, het grootste voedingsmiddelenconcern te wereld, gaat het concurrentie van haar Nespresso cups op de Franse markt makkelijker maken. Nestlé wil de concurrentie zelfs voorzichtig gaan helpen.


Nespresso

Nespresso, afgeleid van de bedrijfsnaam Nestlé en espresso, is wereldwijd een succes vanaf 1991. Destijds omgeven met ruim 70 patenten op de capsules als op de methode van koffiezetten. Een aluminium capsule met zuurstofvrije koffie, dus lang houdbaar, die door een Nespresso apparaat wordt doorboort. Door middel van een pomp wordt er heet water met een druk van 19 bar door de koffie heen geperst.


Afgelopen april maakte het Zwitserse Nestlé bekend bij de Franse mededingingsautoriteiten dat het de concurrentie makkelijker zou maken cups voor Nespresso koffiemachines te fabriceren.
Als reactie op een klacht van D.E. Master Blenders 1753 (Douwe Egberts) uit 2010 over het gedrag van het voedingsmiddelenconcern. In een reactie geeft Douwe Egberts aan dat de voorstellen van Nestlé een eerste stap in de goede richting is. Maar alle voorstellen moeten nog in detail bestudeerd worden.


Garantie Nespresso koffiemachines

Nespresso heeft bij de Franse mededingingsautoriteiten bekend gemaakt voortaan niet meer automatisch de garantie op de machines te laten vervallen als er andere merken koffiecups zijn gebruikt. Daarnaast heeft het bedrijf aangegeven zich niet meer negatief uit te laten over andere merken koffiecups. En zullen concurrenten voortaan 3 maanden van tevoren op de hoogte worden gebracht van technische aanpassingen aan machines.


Andere merken koffiecups zijn populair in Frankrijk en hebben daar inmiddels een marktaandeel behaald in 2 jaar van 15 procent. En dat terwijl Frankrijk voor Nestlé een erg belangrijk land is. Meer dan een kwart van de totale Nespresso omzet behaalt Nestlé in Frankrijk. Het totale marktaandeel van Nespresso in West-Europa was in 2008 nog 33,8 procent en is vorig jaar teruggelopen naar 27,8 procent.


Caffé Magnani en NexPod

Koffievergelijk verkoopt voor Nespresso apparaten Caffé Magnani capsules en NexPod capsules.


Caffé Magnani capsules

Caffé Magnani is een 100% arabica koffie, krachtig en intens van smaak. Luchtdicht verpakt in een zak en met een capsule die voor alle merken en typen Nespresso apparaten.


Nexpod capsules

NexPod is een koffie van het Zwitserse bedrijf Alice Allison SA. Gespecialiseetd in het ontwikkelen, produceren en verkopen van capsules voor Nespresso apparaten. Met koffie en capsules van Zwitserse kwaliteit, net zoals Nespresso.


Bron: Z24.nl