Uitbreiding assortiment Lavazza A Modo Mio cups

Per vandaag is ons assortiment Lavazza A Modo Mio cups uitgebreid met de smaken Tierra Intenso, Deleziosamente en Magicamente. Hiermee kunnen we u nu een volledig assortiment van deze authentieke Italiaanse espresso bieden.

Achtergrondinformatie over Lavazza A Modo Mio

Het Italiaanse Lavazza heeft in 2007 het systeem A Modo Mio capsules geïntroduceerd. In het koffieland Italië kan koffie alleen A Modo Mio worden gezet, wat letterlijk Op Mijn Eigen manier betekent. Er bestaan verschillende soorten koffiecapsules, iedere capsule heeft een eigen specifieke smaak, maar ze staan allemaal garant voor een heerlijke espresso.

Een Lavazza A Modo Mio espressoapparaat is ingesteld om de perfecte espresso te maken. De temperatuur, druk en de extractietijd van 25 seconden is volledig ingesteld. Met één druk op de knop maak je een perfecte authentieke espresso.

Een espresso

Espresso betekent letterlijk snel bereid. Hiermee wordt de snelheid bedoeld waarmee koffie onder druk wordt geëxtraheerd waardoor koffie geconcentreerd en vol aroma is. Een cremalaag kenmerkt een espresso van andere koffiezetmethodes. Bij een Lavazza A Modo Mio is de extractiemethode perfect ingesteld en de melange zorgvuldig geselecteerd waardoor je een perfecte, volle en overheerlijke cremalaag krijgt. Vol, aanhoudend en hazelnootkleurig. Dé perfecte cremalaag blijft lang, is niet schuimig en is niet te licht of te donker.

De smaak van koffie

De smaak van koffie wordt bepaald door 4 zaken: zoet, bitter, zuur en zout. De samenstelling van de melange bepaald of één van deze zaken overheerst en wat dus de uiteindelijke smaak van de koffie is. Het espressoaroma komt vrij van de koffie, vanuit het kopje en terwijl je drinkt. Er bestaan vele soorten aromatische belevingen, overeenkomend met bloemen, gedroogd fruit of bijvoorbeeld chocolade.

Het perfecte koffiekopje

Het koffiekopje is erg belangrijk voor een goede espresso. De grootte en de temperatuur van het kopje. Voor een espresso moet het kopje een inhoud hebben van 70 ml en dient het kopje voorverwarmd te zijn op 34 tot 40 graden

Bron: Lavazza A Modo Mio