’s Morgens wakker worden met groene thee is beter dan met koffie

Begin de dag niet met een kop koffie, maar met een kopje groene thee. Zweedse onderzoekers hebben ontdekt dat groene thee veel beter helpt.

In groene thee zitten veel polyfenolen. Een stofje dat de bloedvaten wijder maakt en zo zorgt dat de bloedtoevoer naar de hersenen wordt gestimuleerd. En dit zorgt voor een beter werkend geheugen en een betere alertheid.

Goede eigenschappen van groene thee

Maar groene thee heeft voor mannen nog meer positieve eigenschappen. Hun geheugen wordt beter en ze scoren beter bij het invullen van verschillende vragenlijsten. Deze conclusie werd getrokken aan de hand van resultaten van een MRI-machine. De mannen die voor het onderzoek groene thee dronken hadden meer activiteit in de prefrontale cortex. Dat is het gebied waarin het werkgeheugen zit en problemen worden opgelost. Het is overigens onduidelijk waarom de onderzoekers expliciet vermelden dat het alleen voor mannen geldt.

Maar ook voor vrouwen heeft vrouwen heeft groene thee veel positieve effecten. Je metabolisme gaat omhoog waardoor je afvalt, het voorkomt voedselvergiftiging en het helpt zelfs tegen griep. En…het dood de bacteriën in je mond dus is ook zeer geschikt om een slechte adem te bestrijden.

Bron: Welingelichtekringen.nl