’s Ochtends een kopje koffie? Liever niet.

Er zijn meerdere goede momenten om een kop koffie te drinken, maar uit onderzoek is gebleken dat ’s ochtends niet zo’n goed moment is. Dit schrijft de Washington Post.

Stresshormoon cortisol

’s Ochtends heb je veel van het stresshormoon cortisol in je lichaam. Je biologische klok, die er voor zorgt dat je in de morgen wakker wordt, wordt onder andere door het hormoon Cortisol bepaald. Dit hormoon zorgt ervoor dat je minder gevoelig bent voor cafeïne. Dus een kopje koffie om wakker te worden en dag te kunnen beginnen, heeft dus gewoon niet zo veel zin.

Ook op lange termijn kan koffie drinken een slecht idee zijn als je veel cortisol in je lichaam hebt. Als je veel van het stresshormoon Cortisol in je lichaam hebt, kan je lichaam een tolerantie opbouwen tegen cafeïne. Je lichaam raakt aan de cafeïne gewend. Een heerlijk kopje koffie zal daardoor een minder groot effect hebben.

Beste koffiemomenten

De beste momenten om een kop koffie te drinken en daar het meeste effect uit te halen is tussen 10 uur ’s morgens en 12 uur ’s middags. Ook een goed moment is tussen 14 uur en 17 uur ’s middags. Dus dan is het echt genieten geblazen met het grootste effect.

Bron: rtlnieuws.nl