Mensen die lijnen drinken al vaak groene thee. Maar het is nu ook wetenschappelijk bewezen dat het dagelijks drinken van groene thee een positief effect heeft op de lijn.
Elke dag 2 tot 3 koppen groene thee is goed voor de lijn. Gemiddeld vallen mensen door het dagelijks drinken van groene thee zelfs 1,3 kilo af in 4 tot 12 weken.
Biomedicus Rick Hursel van de Universiteit Maastricht heeft nu wetenschappelijk vastgesteld dat 2 stofjes in de thee, catechine en cafeïne, een stimulerend effect op de verbranding. In koffie zit ook cafeïne maar toch heeft koffiedrinken niet hetzelfde positieve effect op de lijn. Koffie bevat namelijk geen catechine.
Groene thee mag onbeperkt worden gedronken, maar het bewerkstelligt niet meer gewichtsverlies. Wie meer dan de 1,3 kilo in 4 tot 12 weken wil afvallen zal toch echt meer moeten doen.
De oorspronkelijke Aziatische drank lijkt meerdere positieve eigenschappen te hebben. Eerder waren er al positieve effecten gevonden voor hart- en vaatziekten, kanker, Alzheimer en de ziekte van Parkinson. De komende tijd gaat in Maastricht uitgezocht worden of het drinken van groene thee ook helpt ter voorkoming van vetopslag in het lichaam. Afwachten dus of er nog meer goede eigenschappen zijn.
Bron: NU.nl