Zwarte thee werkt bloeddrukverlagend


Onderzoek aan de University of Western Australia in Perth heeft uitgewezen dat drie koppen zwarte thee per dag bloeddrukverlagend werkt. De bloeddruk verlaagd met gemiddeld twee tot drie punten. Dat lijkt niet veel, maar volgens wetenschappers kan zo’n minimale vermindering van de bloeddruk al aanzienlijke gevolgen voor het hart en de vaten.


Onderzoeker Jonathan Hodgson en zijn mede-onderzoekers hebben 95 mannen en vrouwen gevolgd die regelmatig thee consumeren. De helft hiervan kreeg zes maanden lang dagelijks drie kopjes zwarte thee. De andere helft van de groep kreeg een placebodrankje dat hetzelfde smaakte en net zoveel cafeïne bevatte. Het resultaat was dat de bloeddruk duidelijk lager was bij de groep die echte thee kreeg.


“Als we naar alle mensen bij elkaar kijken, op populatieniveau, dan leiden deze kleine verschillen in bloeddruk al tot 10 procent afname in prevalentie van hoge broeddruk en hartziekten en beroerte”, vertelt Hodgson. “Dat betekent dat zowel een hoge bloeddruk als hartziekten en beroerte dan minder voorkomen.”


Bron: gezondheidsnet.nl