Italiaans Nespresso alternatief Caffè Vergnano 1882 naar Nederland


Het Italiaanse familiebedrijf Vergnano komt met alternatieve Nespresso capsules naar Nederland, beginnend bij de Albert Heijn vestigingen in Dordrecht, St. Willebrord en 's Gravendeel. De perfecte Italiaanse espresso koffie zal in de smaken Arabica, Intenso, Cremoso, Lungo Intenso en Decaffeinato verkijgbaar zijn voor een prijs van € 2,99 per 10 stuks.


Het Italiaanse Caffè Vergnano

Caffè Vergnano kent al een lange geschiedenis. Het Italiaanse bedrijf uit Turijn bestaat al sinds 1882 en staat sindsdien voor een hele hoge kwaliteit koffie. Om deze kwaliteit te waarborgen heeft Vergnano zelf eigen koffieplantages in Kenia. Het meest bijzonder is het productieproces, het roosteren van koffie, van Vergnano.


Het productieproces is één van de meest belangrijke onderdelen van de productie van koffie. Het precieze niveau van het roosteren bepaald in sterke mate de smaak en het aroma in de koffiebonen. Caffè Vergnano gebruikt een langzaam rooster systeem die koffie tussen de 18 en 22 minuten brandt en weer laat afkoelen. Daarnaast wordt bij iedere nieuwe partij koffiebonen de brandtijd en tijd om af te koelen apart ingesteld en dit zorgt voor een perfecte uniforme kwaliteit.Ter informatie: de meest moderne en grotere koffiebranderijen werken vaak volgens een industrieel turbo systeem om koffie in 5 tot 6 minuten te branden en te laten afkoelen.


De capsules voor de Nespresso automaten van Caffè Vergnano worden al volop verkocht in vele andere landen als Italië, Spanje, Portugal, Duitsland, België etc. en dus nu ook in Nederland. Thuis dus ook genieten van een heerlijke espresso uit uw Nespresso koffiemachine.


Bron: Persbericht.nu